Villa Santa Margherita Ligure Villa Santa Margherita Ligure interior Villa R Santa Margherita Ligure construction site Villa R Santa Margherita Ligure construction site Villa R Santa Margherita Ligure construction site Villa R Santa Margherita Ligure construction site Villa R Santa Margherita Ligure Structure Villa Santa Margherita Ligure drawing

Villa R. Santa Margherita Ligure

The project is located on the banks of a hill facing the mediterrenean sea a few hundred meters south. A complex set of existing retaining walls marks the entire hillside. The house doesn’t need to interfere with the environment: only a roof is placed on a line of narrow posts. The walls become non existent through the use of glass slid- ing windows and the separation between inside and outside is therefore lost creating a continuous spatial flow. The glazed pool enlightens the under- ground rooms in an unusual and spectacular way.

TEAM

EPTA - Pietro Pizzi, Alessandro Rossi, Emilio Pizzi, Serenella Mauri

YEAR

2013 - 2014

LOCATION

Santa Margherita Ligure (GE)

CLIENT

Confidential

BUILT AREA

150 sqm

Tags
6, Built, Private House