CasaFacile CasaFacile CasaFacile EPTA CasaFacile EPTA

Casting CASAFACILE

The apartment, although spacious and bright, was characterized by a rather rigid pattern that was badly adapted to the needs of contemporary living. This is why the walls of the living room and the kitchen are cut down, giving rise to a large passageway where the kitchen can be closed through a glazing to isolate smells, while maintaining the visual and space continuity underlined by continuous pavement.

The corridor space, instead of being the central knot of the dwelling, is reduced to a small space serving the small size. Two bathrooms have been obtained, one of which is accessible directly from the child’s room.

Two interconnected wardrobes separate the two bedrooms without the need for further partitions. A loft draws the boys’ room providing extra space for play and relaxation.

 

 

TEAM

EPTA - Emilio Pizzi, Pietro Pizzi, Alessandro Rossi

YEAR

2014

CLIENT

Casafacile

Tags
Private House, Renovation